Skip to main content
  • Tweede muurschildering voor Winkelhart

    Tweede muurschildering voor Winkelhart

    22 mei 2023

Winkelhart Oosterwolde is een nieuwe muurschildering rijker. Op het pand van kledingzaak Perron 11 is door ‘streetartist’ Richard van Rijswijk een metershoog kleurrijk kunstwerk gecreëerd. „De reacties zijn zeer positief”, vertelt ondernemer Piet van der Heide enthousiast.

Vanuit zijn eigen winkel heeft hij prachtig zicht op de nieuwe muurschildering. „Op het moment dat Richard bezig was, werden er al foto’s gemaakt. Iedereen vindt het erg mooi geworden.”

Op initiatief van het Winkelhart is in de zomer van 2021 door Van Rijswijk een eerste muurschildering in de Stationsstraat gerealiseerd. Deze zogenoemde ‘Instagram-wall’, te vinden tussen de panden van Blokker en Hans Anders, is een groot succes. „Alle reden om hier als Winkelhart een vervolg aan te geven”, aldus projectbegeleider Van der Heide.

Vanwege reconstructiewerkzaamheden aan het pand van Perron 11 liet het tweede kunstwerk even op zich wachten, maar vorige week is de schildering opgeleverd. Voor deze nieuwe muurschildering werd wederom Van Rijswijk ingeschakeld. Dit keer kreeg de graffitispecialist uit Wildervank volledig de vrije hand. „Fantastisch als je dat vertrouwen krijgt en helemaal wordt vrijgelaten.” Hij maakte een ontwerp waarin duidelijk zijn liefde voor de Bauhaus-stijl zichtbaar is. „Ik heb die kenmerkende geometrische lijnen en patronen gecombineerd met mijn andere grote liefde: ‘streetart’. Daarbij heb ik gekozen voor kleuren passend bij het Winkelhart.”

Het werk is maar liefst 6,5 meter hoog en 2,5 meter breed. De kunstenaar heeft er vier dagen over gedaan om de schildering op de muur te krijgen. „De mooiste muur die ik tot nu toe heb gemaakt.” Hij is duidelijk niet de enige die tevreden is over het eindresultaat. Van Rijswijk: „Wat dat betreft is het echt een allemansvriend geworden. Voor iedereen zit er wel iets in.”

Als het aan de ondernemers en pandeigenaren van Winkelhart Oosterwolde ligt, blijft het zeker niet bij deze twee kunstwerken. Er liggen nog geen concrete plannen op tafel, maar er wordt onder andere gedacht aan het opsieren van meterkasten.

Piet van der Heide (links) en Richard van Rijswijk bewonderen samen het eindresultaat van de metershoge muurschildering in de Stationsstraat.