Skip to main content
  • Muziek, entertainment en beleving in Winkelhart Oosterwolde

    Muziek, entertainment en beleving in Winkelhart Oosterwolde

    22 april 2022

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand (van april 2022 t/m september 2022).

Gezelligheid in Winkelhart Oosterwolde. We hebben stichting De Kortsluiting bereid gevonden om voor ons een programma in elkaar te draaien waarbij er elke laatste zaterdag van een maand een activiteit of artiest te vinden is in het winkelgebied. We starten op zaterdag 30 april met de Herbies Blues (kom jij ook kijken?!)



Gratis toegang en dat in het Winkelhart.

Herbie Blues:
Al 25 jaar speelt Herbie (Harbert Grezel) mondharmonica. Als muzikant speelde hij o.a. in High Temperature en The Blues Kings. Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie de Blues! In 2013 was Herbie de winnaar van de Dutch Blues Challenge en in 2015 won hij het NK Straatmuzikanten. Zijn muziek laat zich het beste kenmerken als New Old Stock Blues.

Als Harmonica one-man band trekt Herbie door heel Nederland maar ook Internationaal heeft hij al de nodige optredens op zijn naam staan. Optredens bij festivals, in cafés, op straat en wat je ook maar kan bedenken. Hij staat voor alles open want deze man doet namelijk niets liever dan muziek maken. Dat hij “in de muziek” zou gaan is eigenlijk al in zijn genen bepaald. Zijn betovergrootvader was Melle Zwerver (02-08-1845, Wolvega). Melle Zwerver was wellicht één van de eerste straatmuzikanten in Nederland. Hij deed zijn naam eer aan en werd ontelbare malen veroordeeld voor het spelen zonder vergunning.

DJ Appie:
Appie de Jong beter bekend als DJ Appie maakt van elke gelegenheid een feest. Met hits van niet alleen de bovenste maar ook de onderste plank komt er werkelijk van alles voorbij. Bereid je voor op een hele bult aan gezellige meezingers!

Just4fun en 4everfun:
Just4Fun en 4everfun zijn pop- en musicalkoren. Just4fun is in 2003 opgericht en 4everfun in 2012. Oosterwolde is de thuishaven van beide koren. De leden komen uit diverse dorpen van onze gemeente of zelfs daarbuiten.
De koren zijn behoorlijk veelzijdig. Zo worden er naast “oude” pop- en musicalsongs ook moderne songs naar voren gebracht. Uitdagingen gaan ze niet uit de weg. Als het moet wordt er 5-stemmig gezongen. De ene keer gebeurt dat close harmony, de andere keer met alle registers open. Soms worden nummers a capella gebracht, verder wordt het koor ondersteund door een geluidsband. Samen hebben de koren al drie keer deelgenomen aan de Frisian Proms in het WTC-Expo in Leeuwarden; een grootse show met Friese paarden en nationale en internationale artiesten. De koren vormden samen met een symphonieorkest de begeleiding bij de paardenacts en optredens van artiesten als Douwe Bob, O’g3ne en Xander de Buisonjé.

Bas, Luko en Annemieke :Bas Postma, Luko Reinders en Annemieke Zwart zijn akoestische sfeermakers. Met hits van nu, van toen en alles ertussen spelen ze voor ieder wat wils. Bas en Luko zijn bekende gezichten binnen de gemeente. Ze zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van de populaire coverband Orange River maar ook als duo hebben ze al vaker een podium beklommen. Zo hebben ze in 2017 het Frysk Sjongfestival Liet gewonnen.

Troubadour in the Box :Troubadour Edgar Smit komt uit Emmen en brengt een geweldig mobiele troubadourspodium met zich mee voor zijn straatact Troubadour in the Box. Edgar treed op met een veelzijdig repertoire. Als een levende jukebox kunt u bij hem allerlei liedjes aanvragen. Hoe groot zijn liedjes kennis nu echt is, dat weet hij eigenlijk niet, hij verbaasd zich er zelf over. Voor jong en oud, voor elk wat wils en er is ook een mogelijkheid tot het spelen van een spelletje. Hussel een nummertje uit de zak en win een prijs, of er wordt een liedje gezongen die correspondeert met het nummer wat getrokken is.

Muziekvereniging Oosterwolde :Muziekvereniging Oosterwolde is een groot, gezellig en bruisend harmonieorkest. In een harmonieorkest is ruimte voor diverse instrumenten, waardoor een grote variatie mogelijk is. Naast koperblazers en slagwerk is er een grote sectie houtblazers aanwezig. In de gemeente Ooststellingwerf is dit het enige harmonieorkest. De vereniging kent een zogenaamd A-orkest. Dit orkest bestaat uit muzikanten met diploma of (veel)ervaring.