Skip to main content
  • Harry Oosterman ontvangt Gouden Turfsteker

    Harry Oosterman ontvangt Gouden Turfsteker

    8 juli 2021

Vanwege zijn enorme inzet voor ondernemend Oosterwolde en Ooststellingwerf heeft burgemeester Harry Oosterman woensdagochtend de Gouden Turfsteker ontvangen. „Haast mooier dan een lintje”, zo reageerde Oosterman dankbaar. „Ik stel dit echt buitengewoon op prijs.”

De Gouden Turfsteker werd overhandigd door Henkjan van Zanten, voorzitter van Oosterwolde Promotion. „Als burgemeester van Ooststellingwerf is Oosterman erin geslaagd om belangrijke verbindingen te leggen en het ondernemersklimaat in de gemeente te verbeteren. Oosterwolde Promotion is hem daar zeer dankbaar voor en dat hebben we graag met de uitreiking van de Gouden Turfsteker willen onderstrepen.”

Oosterman kreeg de Gouden Turfsteker opgesteld tijdens een bijeenkomst in Hotel De Zon, waarbij nagenoeg alle ondernemersclubs uit Ooststellingwerf door één of twee leden vertegenwoordigd waren. Dat de vertrekkend burgemeester zich de afgelopen zestien jaar keihard heeft ingezet voor ondernemend Ooststellingwerf, werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd. „We mogen trots zijn op wat we met elkaar hebben bereikt”, aldus Oosterman. Daarbij noemde hij speciaal nog even de naam van voormalig bedrijvencontactfunctionaris Piet Plantenga. „Zonder hem had ik het niet kunnen doen.”

Plantenga ontving vanwege zijn inzet voor ondernemend Ooststellingwerf eind vorig jaar al de Gouden Turfsteker van Oosterwolde Promotion.

Uit handen van Henkjan van Zanten ontvangt vertrekkend burgemeester Harry Oosterman de Gouden Turfsteker en het bijbehorende certificaat.