Skip to main content
  • Eindejaarsactie feestelijk afgesloten

    Eindejaarsactie feestelijk afgesloten

    11 juni 2021

De spetterende eindejaarsactie van Winkelhart Oosterwolde is gisteravond feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de hoofdprijzen. Hennie Hoogenberg uit Oosterwolde ging er met de Ford Ka vandoor. Na afloop van de prijsuitreiking kon ze nauwelijks bevatten dat ze echt een auto had gewonnen.

„Ik? Dat kan toch niet waar zijn?”, reageert ze overdonderd. Al jaren neemt ze deel aan de eindejaarsacties van Oosterwolde. „Nooit heb ik iets gewonnen. En dan nu een auto!” De prijs werd persoonlijk uitgereikt door Jitze Hoogterp van het gelijknamige autobedrijf aan de Waardeel in Oosterwolde. Samen met de ondernemers van Winkelhart Oosterwolde had hij deze spectaculaire prijs beschikbaar gesteld. Univé Samen geeft er een WA-verzekering met inzittendenverzekering voor een half jaar bij.

Klaas Akker uit Appelscha is de winnaar geworden van de 43 inch smart-tv. Hij ontving de televisie uit handen van Trijntje Stelling van Expert die deze prijs voor de actie beschikbaar had gesteld. Evenals Hennie is ook Klaas dolgelukkig met zijn prijs. „Geweldig, deze tv komt uitstekend van pas. Beter dan de auto, want ik heb geen rijbewijs”, bekent hij lachend.

Experience Computers gaf als hoofdprijs een Lenovo laptop 14 inch weg. Deze is gewonnen door Yvonne Zijlstra uit Appelscha. „Mijn twee jongens hoopten al dat ik deze hoofdprijs zou winnen, dus we zijn er heel erg blij mee”, vertelt ze enthousiast.

Jan de Jong uit Oosterwolde mag 1 minuut gratis gaan winkelen bij Albert Heijn. Deze prijs werd overhandigd door AH-manager service Roel van Nijen. Jan: „Ik ben er heel blij mee. Stiekem was ik al aan het bedenken hoe je het beste één minuut winkelen kunt aanpakken, maar ik weet natuurlijk nog niet wat precies de spelregels zijn. Hoe dan ook is deze actie een superleuk initiatief van de ondernemers van Winkelhart Oosterwolde. Mooi dat de actie alsnog doorgang heeft gevonden.”

52000

Vanwege de lockdown werd de actie eind vorig jaar noodgedwongen stilgelegd. Veel ondernemers moesten de deuren van hun zaak sluiten. Na de eerste twee succesvolle actieweken, is toen besloten de actie te pauzeren. Drie weken geleden is de eindejaarsactie hervat. Gemiddeld zijn er per week ruim 10.000 actiecodes op de website ingevoerd, in totaal 52000!

Na afloop van elke week, werden de winnaars van de weekprijzen getrokken. De ondernemers van Winkelhart Oosterwolde hadden flink uitgepakt, want elke week was er een prijzenpakket van ruim duizend euro beschikbaar. Daarnaast waren er dus de vier hoofdprijzen.

De winnaars waren donderdagmorgen al door de organisatie gebeld met de mededeling dat ze een prijs hadden gewonnen. Donderdagavond vond aan de kop van de Stationsstraat de feestelijke uitreiking plaats. De vier winnaars kozen elk een gouden envelop die gelijktijdig werd geopend. Pas toen was duidelijk welke prijs ze precies hadden gewonnen. „Vanwege corona hebben we de uitreiking klein moeten houden, maar de blijdschap van de winnaars was er niet minder om”, vertelt Mark Wever van Top1Toys namens de organisatie. „En ook als ondernemers van Winkelhart Oosterwolde kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde actie.”